Снимка pixabayОрганизацията на обединените нации се готви за възможно най-лошия сценарий,

...
Снимка pixabayОрганизацията на обединените нации се готви за възможно най-лошия сценарий,
Коментари Харесай

ООН: Подготвяме се за възможно най-лошия сценарий в Сирия

Снимка pixabay

Организацията на обединените народи се готви за допустимо най-лошия сюжет, откакто Турция пое контрола над интервенциите в Северна Сирия, съобщи в понеделник Панос Мумцис, филантропичният координатор на Организация на обединените нации за Сирия, съобщи БНР.

" Не знаем какво ще се случи. Ние се приготвяме за най-лошото ", съобщи Мумцис на конференцията в Женева, Швейцария.

Преди това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беседва с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и взе решение да не се причислява към Турция във връзка с " дълго планувана интервенция " в Сирия.

Според разнообразни информации американските войски към този момент са почнали да се изтеглят от региона. Това беше доказано и от турският президент Реджеп Ердоган, който съобщи в понеделник, че войските на Съединени американски щати са почнали да се изтеглят от Северна Сирия, разчиствайки пътя за военни интервенции на Анкара.

Освен това Ердоган уточни, че евентуално ще посети американския президент Доналд Тръмп през първата половина на ноември в опит да позволи въпроса, обвързван с решението на Вашингтон да спре за Турция своята стратегия за военните самолети Ф-35, като реакция на закупуването от страна на Анкара на съветски противоракетни установки С-400.

Сирийските демократични сили пък предизвестиха, че ще трансфорат граничната зона в " зона на дълготраен спор ", в случай че Турция стартира военни дейности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР